یکی از رسالت های تاریخی مهندسی عمران تامین ایمنی لازم در برابر مخاطرات محیطی تهدید کننده است. مخاطرات به مجموعه‌ای از حوادث زیانبار گفته می‌شود که منشاء طبیعی و یا انسانی دارند. این حوادث معمولاً غیرقابل پیش‌بینی و غافلگیر کننده بوده و همراه با تلفات جانی و خسارت های مالی قابل توجه می باشند. از جمله مخاطرات طبیعی چالش برانگیز در سطح کشور میتوان به زلزله، زمین لغزش، تغییرات اقلیمی، سیل، خشکسالی، و ریزگردها اشاره نمود. خطرات با منشا انسانی نیز شامل آتش سوزی، انفجار، تصادفات جاده ای و ریلی، آلودگی آب و هوا، بحران مدیریت منابع آب و سایر موارد دیگر می گردد.

هدف اصلی کنفرانس فراهم آوردن بستری است تا پژوهشگران، مدیران و کارشناسان فن از کلیه گرایش های مهندسی عمران به تبادل آخرین دست آوردهای علمی و تخصصی خود با هدف کاهش هریک از مخاطرات فوق الذکر بپردازند.

اولین کنفرانس ملی نقش مهندسی عمران که در کاهش مخااطرات در سالگرد زلزله ازگله - سرپل ذهاب برگزار میگردد فرصت مغتنمی است تا اساتید دانشگاه، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، و جامعه مهندسی کشور دست آوردها و یافته های خویش در خصوص چرایی و چگونگی عملکرد عناصر باربر و غیرباربر در مناطق زلزله زده را ارائه نمایند تا پژوهش های ایشان پس از انعکاس در مجموعه مقالات کنفرانس به عنوان یک مرجع علمی منحصر بفرد در ارتقا آیین نامه های طراحی و بهبود روشهای ساخت و جزییات اجرایی مرسوم در کشور مورد استناد قرار گیرد.